کافه و کافی شاپ درکلمه کاملا شبیه بهم اند که ممکن است شما با خود فکر کنید که این صرفا خلاقیت در واژه پردازی یا بازی با کلمات است اما واقعیت امر این است که اینها تفاوت بسیاری از لحاظ مواد غذایی سرو شده و منو ، دکور و غیره دارند و هردو هویت خود را از دورهم جمع شدن دو یا چند نفره و لذت بردن از مزه های مختلف و موسیقی ملایم و… بدست آورده اند. روز به روز کافه و کافی شاپ در تلاش اند تا با آفرینش فضایی مناسب تر بیشتر و بیشتربه هویت آرمانی کافه وکافی شاپ نزدیک شوند.در ابتدای این محتوا به تفاوت بین کافه و کافی شاپ خواهیم پرداخت که لازم به ذکر است در این مورد نظرات متعددی وجود دارد:
فرهنگ کافه و کافه نشینی و کافی شاپ در ایران هر روز بیشتر از دیروز در حال جا افتادن است و افراد بالاخص جوانانی که هر روز بیشتر با آداب ورسوم این فرهنگ اخت می شوند، در حال افزایش است.شاید در چند سال قبل شاهد ٣ الی ۴ کافی شاپ یا کافه در یک محل بودیم اما امروز شاهد ٣ الی ۴ کافه در یک خیابان هستیم و این نشان از استقبال بسیار مردم دارد.
معمولا فضاهای دم دستی یا امکان آسان از نوشیدنی ها که در پاساژها و فروشگاه های زنجیره ای به وفور می توان از آن ها یافت. فضاهایی موقت و دکوری برای آن پیش بینی نمی شود و با علائم ساده و امکانات ساده
امیر عبادی
در مورد تفاوت کافه و کافی شاپ باید بگویم که، کافی شاپ چیزی بین کافه و رستوران است که هم قهوه و انواع نوشیدنی ها در آن سرو میشود و هم غذای گرم و سرد. از زمان فراگیر شدن قهوه، کافی شاپ در ایران، محلی برای سرو قهوه و دورهمی مشتریان و افراد و محلی برای شعرخوانی و کتاب خوانی بوده است. به همین دلیل از همان ابتدا چیدمان و دکوراسیون کافی شاپ ها بصورت گفتگو محور و دور همی چیده می شود. در نوع چیدمان کافی شاپ، می توان میز و صندلی ها را جلوی کافیشاپ و در محیط باز و تراس طراحی کرد تا مشتریان با حال و هوای بهتر و استمشام هوای تازه، از غذایی که سفارش داده اند بیشتر لذت ببرند.
در کافی شاپ ها منو را روی میز قرار می دهند و گارسون برای گرفتن سفارش، سر میز حاضر می شود و سفارش را می گیرد وغالبا هزینه بعد از صرف سفارش پرداخت می شود. در کافی شاپ، تعداد پرسنل با توجه به حجم آن بیشتر از کافه است. و هزینه آن نسبت به کافه با توجه به هزینه پرسنل و مکان و راه اندازی آن گران تر است و البته هزینه آن از رستوران کمتر است.